Hozzávalók: 25dkg liszt, 2,5dkg procukor, 2,5dkg vaj, 2dkg élesztő, 3g só, 1 tojás, 130ml tej, 1 citrom reszelt héja
Töltelék: 8dkg dió, 8dkg cukor
Az élesztőt a langyosított tejben felfuttatom. Közben felverem a tojást a porcukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával és az olvasztott vajjal. A lisztet egy tálba öntöm, kis mélyedést csinálok a közepébe. Beleöntöm a tojásos keveréket, majd az élesztős tejet és tésztát gyúrok belőle. Addig dagasztom míg a tészta elválik az edény falától. Ha túl ragadós lisztezem. 30 percig langyos helyen kelesztem.
Összerakás:
A megkelt tésztából kis darabokat vagdalok, olajba mártom és elkezdem kirakni vele az edényt. Ha kész az alsó sor, megszórom a diótöltelékkel és kirakom a felső sort is.
Ha kész újabb 30 percig kelesztem, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon aranybarnára sütöm.
Tejsodóval tálalom.